Τα φωτοβολταϊκά στέγης είναι η πιο δημοφιλής επιλογή των ιδιοκτήτων ακινήτων για την επίτευξη της ανεξαρτησίας τους από το δίκτυο.

Δεδομένου ότι αυτά τα συστήματα έχουν την ικανότητα να αξιοποιούν δωρεάν ενέργεια από τον ήλιο, συχνά συνδυάζονται με αντλίες θερμότητας ώστε να προσφέρουν την μέγιστη άνεση μέσα στο σπίτι. Η αντλία θερμότητας αξιοποιεί έναν άλλο τύπο ανανεώσιμης ενέργειας – θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα ή τον πυρήνα της γης καθιστώντας την εξαιρετικά αποδοτική. 

Ο συνδυασμός φωτοβολταϊκών στέγης και αντλίας θερμότητας θεωρείται ιδανικός στα πλαίσια της ενεργειακής αναβάθμισης και προσφέρει πολλά οφέλη, όπως:

Δωρεάν ρεύμα, θέρμανση και ζεστό νερό

Συνδυάζοντας φωτοβολταϊκό στέγης (net metering) με αντλία θερμότητας είναι δυνατή η ελάττωση και μέχρι και η εκμηδένιση των εξόδων ρεύματος, θέρμανσης, ψύξης αλλά και ζεστών νερών χρήσης.

Με φωτοβολταϊκό στέγης γίνεσαι παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας και δεν ξαναπληρώνεις λογαριασμούς ρεύματος.

Με αντλία θερμότητας «μεταφέρονται» όλα τα έξοδα θέρμανσης στον λογαριασμό ρεύματος ο οποίος εξαλείφεται με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού στέγης!

Το αποτέλεσμα; Χρησιμοποιείς μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και γίνεσαι ενεργειακά αυτόνομος.

Προστασία από το αυξανόμενο κόστος ενέργειας

Τροφοδοτώντας την αντλία θερμότητας με ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά στέγης σας, προστατεύετε τον εαυτό σας από το ενδεχομένως αυξανόμενο κόστος ενέργειας. Μόλις εξοφλήσετε το κόστος εγκατάστασης της αρχικής επένδυσης, η ηλεκτρική ενέργεια που παράγετε είναι δωρεάν, επομένως δεν θα ξανά χρειάζεται να ανησυχείτε για αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος, του φυσικού αερίου ή του πετρελαίου.

Εξοικονόμηση ενέργειας 

Με τη χρήση μιας αντλίας θερμότητας, πετυχαίνουμε έως και 6 φορές μεγαλύτερες αποδόσεις σε σύγκριση με τους τρόπους θέρμανσης που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα. Με τη χρήση μιας αντλίας θερμότητας μπορούμε να έχουμε μικρότερο κόστος για την θέρμανση της κατοικίας μας από 50%-70%. Το πόσο μικρότερο κόστος θα έχουμε εξαρτάται από το κόστος πετρελαίου, το κόστος του ρεύματος, την θερμομόνωση της κατοικίας και τις εξωτερικές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή.

Προστασία του περιβάλλοντος 

Με βάση την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2009/28/EC/RES Direc., αντλίες θερμότητας με υψηλό ονομαστικό και εποχικό βαθμό απόδοσης κατατάσσονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς έχουν πολύ χαμηλότερες εκπομπές CO2, εξαρτώμενες κυρίως από την προέλευση της πρωτογενής ενέργειας (ηλεκτρική).

Ευκολία εγκατάστασης

 Η εγκατάσταση ενός συστήματος αντλίας θερμότητας δεν προϋποθέτει την ύπαρξη χώρων για λεβητοστάσια, καμινάδες και δεξαμενές όπως συμβαίνει με τους υπάρχοντες τρόπους θέρμανσης. Έτσι, μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα σε ελάχιστο χώρο και να θερμάνουν και να δροσίσουν με άνεση ολόκληρο σπίτι. Στην περίπτωση της αντλίας θερμότητας εδάφους-νερού, τα πράγματα γίνονται κάπως πιο περίπλοκα, καθώς απαιτείται ειδική μελέτη και εργασίες στον εξωτερικό χώρο. 

Ανθεκτικότητα σε ακραίες καιρικές συνθήκες

Βάση των προδιαγραφών τους οι περισσότερες αντλίες θερμότητας μπορούν να λειτουργήσουν μέχρι τους -22°C εξωτερικής θερμοκρασίας. Επιπλέον για πολύ ακραίες εξωτερικές θερμοκρασίες μπορεί να γίνει ειδική εγκατάσταση ώστε να υπάρχει η δυνατότητα εμπλοκής εφεδρικού συστήματος.

Επιπλέον

Με τον συνδυασμό φωτοβολταϊκό & αντλία καλύπτεις έξοδα ρεύματος που προκύπτουν από την χρήση κλιματιστικού ή φόρτισης μπαταρίας ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Κάνε και εσύ το βήμα προς την πράσινη κατανάλωση ενέργειας και απόλαυσε πλήρη ενεργειακή αυτονομία!

Καλέστε μας

Οι υπηρεσίες μας:

Μελέτη του χώρου σας και δημιουργία προσωποποιημένης προσφοράς

Προετοιμασία του φακέλου net metering

Ολοκληρωμένη εγκατάσταση φωτοβολταϊκού στέγης και αντλίας θερμότητας.

Επιπλέον

Δες εδώ όλα τα οφέλη του net metering.

Δες εδώ τα πάντα για τις αντλίες θερμότητας