Βλάβες, Κλιματιστικά

Κλιματιστικό που στάζει νερό μέσα στο σπίτι.

Πολλές φορές έχει τύχει να δούμε ότι το κλιματιστικό μας βγάζει νερά μέσα στο σπίτι και ψάχνουμε να βρούμε το τι φταίει για να λύσουμε το πρόβλημα.

Όλα ξεκινούν από τη σωστή και πλήρη συντήρηση του κλιματιστικού μας, προκειμένου να έχουμε τη μέγιστη δυνατή απόδοση, αλλά και λειτουργία του χωρίς συχνές βλάβες. Κάποιες φορές όμως δεν φταίει η συντήρηση, αλλά λάθος τοποθέτηση του κλιματιστικού ή μερών του.

Δες λόγους που κάνουν το κλιματιστικό σου να στάζει νερά!

  • Έχουν «βουλώσει» τα φίλτρα & το στοιχείο πιάνει πάγο
  • Δεν έχει φρέον (απαιτούμενη ποσότητα) το κλιματιστικό
  • Λάθος τοποθέτηση σωλήνα αποχέτευσης (ευθεία ή ανηφορικά)
  • Έχει «βουλώσει» η αποχέτευση ή έχει γεμίσει νερά ο κουβάς εξωτερικά

Ο πιο συνηθισμένος λόγος που μπορεί το κλιματιστικό μας να βγάζει προβλήματα είναι η μη συντήρησή του. Δεν φταίει όμως μόνο αυτό. Ένα από τα προβλήματα-βλάβες είναι να βγάζει το A/C τα νερά μέσα στο σπίτι, να βλέπουμε δηλαδή σταγόνες ή και μεγαλύτερη ποσότητα νερού στο πάτωμα.

4 πιθανοί λόγοι που το κλιματιστικό στάζει νερά μέσα στο σπίτι 

  • Αρχικά, ελέγχουμε τα φίλτρα του κλιματιστικού μας. Αν είναι «βουλωμένα», τότε δεν κυκλοφορεί σωστά ο αέρας και το στοιχείο πιάνει πάγο. Έτσι, όταν το κλιματιστικό σταματήσει να λειτουργεί, τότε ο πάγος αυτός λιώνει και αποβάλλεται με τη μορφή σταγόνων μέσα από το κλιματιστικό.
  • Δεύτερον, το κλιματιστικό μας μπορεί να μην έχει φρέον (την απαιτούμενη ποσότητα), με αποτέλεσμα το στοιχείο να πιάνει πάλι πάγο, ο οποίος όταν λιώσει πάλι αποβάλλεται μέσα από το κλιματιστικό μας.
  • Τρίτον, αν κατά τη διάρκεια εγκατάστασης του κλιματιστικού, ο σωλήνας της αποχέτευσης έχει τοποθετηθεί για οποιονδήποτε λόγο με ευθεία ή ανηφορική κλίση, τότε μας γυρνά το νερό μέσα. Η σωστή τοποθέτηση του σωλήνα αποχέτευσης είναι με κατηφορική κλίση.
  • Τέλος, όταν έχουμε καιρό να χρησιμοποιήσουμε το κλιματιστικό υπάρχει περίπτωση να έχει φράξει η αποχέτευση και να εμποδίζεται η δίοδος του νερού, με αποτέλεσμα το νερό να επιστρέφει μέσα στο σπίτι. Επιπροσθέτως, μπορεί να έχουμε τοποθετήσει στο μπαλκόνι στην έξοδο της αποχέτευσης έναν κουβά για να μαζεύει τα νερά, αλλά αυτός να έχει γεμίσει, με αποτέλεσμα να τα επιστρέφει πάλι μέσα ή ακόμα και να έχει συστραφεί (διπλώσει) ο σωλήνας και να μην υπάρχει η σωστή (προς τα έξω) ροή των νερών.

ΠΗΓΗ

 

Related Posts

1 thoughts on “Κλιματιστικό που στάζει νερό μέσα στο σπίτι.

Comments are closed.